About Me

Jumaat, 15 November 2013

Wanita

Hai semua.WANITA..Naa..ini la yang saya mau share malam ni ya semua...Kata orang, perempuan ini sesuatu yang misteri, saya setuju dengan statement itu. ehehe.. lelaki kat luar sana Please take note!

WANITA..
Apabila seorang wanita itu mengalirkan air mata,bukan bermaksud ianya seorang yang lemah,tetapi dia mencari kekuatan untuk terus mencintai lelaki itu dengan tabah.

WANITA..
Apabila seorang wanita itu merajuk atau marah,bukanlah beerti yang ianya mengada ngada,tetapi si dia perlukan perhatian daripada kaum lelaki..

WANITA..
Apabila seorang wanita itu cemburu,bukan maksudnya dia seorang Queen Control,tetapi si dia risau bila dia terlebih percaya yang kaum adam akan mengkhianati kepercayaannya.

WANITA..
Apabila seorang wanita mengatakan dia merindui kamu,dia benar benar merindui kamu..dan apabila dia bersikap kasar terhadap kamu,si dia tidak maksudkannya,kadang kala,si dia cuma ingin menguji atau kerana malu atau tidak tahu cara mengeluarkan perasaan sayangnya..

Na...ini la wanita...hati wanita umpama kaca yang mudah pecah..bila kaca itu pecah,walau kamu sudah meminta kemaafan kepada kaca tersebut,adakah kaca itu kembali bercantum seperti biasa,tidak kan? Begitu la, hati wanita,bila telah dilukai,biar beribu kemaafan yang dituntut..tidak mungkin hati yang terluka.pecah berderai akan bercantum semula..Mungkin si dia akan senyum dan mengatakan "tidak mengapa", namum ketahui la,jauh disudut hati kecilnya,tersimpan luka yang susah untuk sembuh..Untuk itu,kepada kaum lelaki diluar sana,jaga la hati wanita seperti kamu menyayangi benda paling berharga dalam hidup kamu...hehehe..


0 comments:

COPYRIGHT BELONG TO mvianney!